Sara Bailac i Ardanuy

Candidata a la Vicesecretaria General d’Acció Política

Sara Bailac
Sara Bailac

Tàrrega, Urgell, 1986

 

És senadora per Lleida. Ha treballat a l'Administració Pública i organitzacions sense finalitats lucratives a Catalunya, Argentina i Portugal, com a tècnica d'igualtat però també com a tècnica d’altres projectes. Ha estat vinculada com a gestora cultural a les Comunitats Catalanes de Llatinoamèrica. Fins ara estava treballant a la Secretaria de Política Municipal d’Esquerra Republicana.

 

És llicenciada en Ciències Polítiques i de l'Administració, Màster en Drets de les Dones, Gènere i Ciutadania i en Cooperació Internacional per al Desenvolupament. És sòcia d'Òmnium Cultural, de diverses entitats targarines i del Casal dels Països Catalans de La Plata (Argentina). El 2009 va formar part de l'organització de les consultes populars per la independència Tàrrega Decideix.

 

Com a poeta, ha publicat dos llibres de poesia i ha participat a diversos recitals a Catalunya, Portugal, Argentina i Xile. Col·labora al setmanari Nova Tàrrega amb una columna d'opinió mensual.

 

Va començar la militància política el 2005 a les JERC, on va impulsar la refundació de la secció local de Tàrrega i va ocupar durant tres anys la Secretaria Nacional de les Dones. El 2007 s'incorpora a ERC i en presideix la secció local de Tàrrega des del 2015.