Lluís Salvadó i Tenesa

Candidat a la Vicesecretaria General de Coordinació Interna

Lluís Salvadó
Lluís Salvadó

La Ràpita, Terres de l'Ebre, 1969

 

És l’actual secretari general adjunt d’Esquerra Republicana i diputat del Parlament de Catalunya per Tarragona. Ha dedicat 30 anys de la seva vida a servir el partit i el país i ha estat especialment lligat a les lluites antifeixistes. També ha estat regidor i alcalde de la Ràpita, delegat del Govern de Catalunya a les Terres de l’Ebre, president del Consorci Museístic de la Batalla de l'Ebre (COMEBE), vicepresident del Consell Comarcal del Montsià,  diputat provincial i secretari d’Hisenda de la Generalitat.

 

És enginyer industrial per la UPC, té un postgrau en Direcció d’Empreses per la UOC i va desenvolupar funcions directives durant 10 anys a l’empresa privada.

 

De la seva trajectòria orgànica destaca que va ser president de la Federació d’Esquerra Republicana a les Terres de l’Ebre (2000-2004), secretari d’Organització, secretari de Política Territorial, Medi Ambient i Agricultura i vicesecretari de Relacions Institucionals. També va ser militant de les JERC.

 

De la seva trajectòria cívica destaca el seu paper com a membre fundador del Bloc d’Estudiants Independentistes (BEI). És soci d’Òmnium Cultural i membre del patronat de la Fundació Josep Irla des del 2012. Autor del llibre Centres de creació d’empreses (1996).