Marta Rovira i Vergés

Candidata a la Secretaria General

Marta Rovira
Marta Rovira

Vic, Osona, 1977

 

És la secretària general d’Esquerra Republicana des del 2011 i ha estat diputada del Parlament des del 2012 fins al març del 2018. Va encapçalar amb Oriol Junqueras la candidatura d’ERC–Catalunya Sí a les eleccions del 21-D i va liderar el nou grup republicà al Parlament fins que va haver de marxar a l'exili. Va néixer a Vic, però ara es veu forçada a viure a Suïssa, lluny de la seva terra i la seva família. Abans d’assumir la responsabilitat de secretària general, va ser també secretària de Política Internacional, Europea i Cooperació, vicesecretària de Política Sectorial i Programes i secretària general de l'Aliança Lliure Europea.

 

És llicenciada en Dret i en Ciències Polítiques i de l’Administració per la UPF i ha treballat uns quants anys com a advocada, la seva altra gran passió. Li agrada caminar per les rutes del GR, descobrir nous autors i novel·les, com recentment Lucia Berlin i Jenn Díaz, i rellegir Zygmunt Bauman. És una ferma defensora de la necessitat de restablir els pilars bàsics de la democràcia i els drets humans per poder alliberar “aquells que avui estan empresonats de forma injusta”, i proclama que “Esquerra Republicana és la garantia d’acabar amb els privilegis dels corruptes i amb l’immobilisme que no deixa que aquest país avanci”.

 

Ha estat membre de la Junta de Govern del Col·legi d’Advocats de Vic, en representació del Grup d’Advocats Joves (2004-2006) i vocal secretària dels Joves Advocats de Catalunya (2006-2007).