Pere Aragonès i Garcia

Candidat a la Coordinació Nacional

Pere Aragonès
Pere Aragonès

Pineda de Mar, Maresme, 1982                   

 

Actualment és l’adjunt a la Presidència d'Esquerra Republicana. En l’àmbit institucional, és el vicepresident i conseller d'Economia i Hisenda del Govern de la Generalitat. Amb anterioritat, ha estat diputat del Parlament de Catalunya (2006-2016), regidor a Pineda de Mar (2011-2018) i secretari d’Economia de la Generalitat de Catalunya del 2016 al 2018.

 

És llicenciat en Dret per la Universitat Oberta de Catalunya, té un Màster en Història Econòmica per la Universitat de Barcelona, ha ampliat estudis en polítiques públiques per al desenvolupament econòmic a la Kennedy School of Government de la Universitat de Harvard i ha cursat el programa de Doctorat en Història Econòmica a la Universitat de Barcelona (actualment interromput per la dedicació exclusiva a les tasques de Govern).

 

Ha treballat en un despatx d’advocats especialitzat en assessorament jurídic d’empreses i administracions públiques. També ha participat en diverses entitats socials i culturals; entre d’altres, el Centre Cultural i Recreatiu de Pineda de Mar, l’Agrupament Escolta i Guia Montpalau de Pineda, la Plataforma Salvem la Vall de la Riera de Pineda de Mar i la colla de diables de les Forces Infernals de Poblenou a Pineda. És membre d’Òmnium Cultural i de Metges sense Fronteres.

 

Destaca la seva etapa a les JERC, en què va ser portaveu nacional (2003-2007).